12/23/2012

LEPPÄKERTTUMUFFINSSIT

Tällä kertaa luvassa  herkullinen ja makea herkku! Tämä ohje on myös edellisessä blogissani, mutta haluan jakaa sen tännekkin! Pohjan olen muokannut joistain sitruunamuffinsseista muistaakseni ajat sitten, mutta päällisen keksimme kaverini kanssa puolivahingossa! Enjoy!

TARVITSET:
► 4 kananmunaa
► 4 dl sokeria
► 5 dl vehnäjauhoja
► 4tl vanilijasokeria
► 6 rkl perunajauhoja
► 1½ tl leivinjauhetta
► 200g voita
► 130g tummaa suklaata
► ½ dl maitoa tai vettä
► muffinssivuokia
KUORRUTUS:
►400 g valkosuklaata
► punaista väriainetta
► 130 tummaa suklaata
► 2 lakumattoa
► 250 g lakritsia
► halutessasi silmiin suklaata

OHJE:
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2.  Mittaa jauhot eri kulhoon, sulata margariini ja mittaa vesi/maito.
3. Pilko suklaa melko pieniksi palasiksi.
4. Sekoita sokerivaahtoon varovaisesti jauhot, margariini, vesi/maito ja suklaa.
5. Anna paistua 200 asteessa 15-20 minuuttia.
6. Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ja aloita vasta sitten kuorrutteen teko.
7.  Pilko lakritsit pieniin palasiin (täpliksi) ja lakumatto ohuiksi suikaleiksi (rajat)
8.  Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja laita sekaan väriaine.
9. Sulata tummasuklaa erikseen.
10. Laita valkosuklaata muffinssien päälle, vähän yli puoliväliin.
11.  Laita varovasti tummaa suklaata tyhjälle puolelle.
12.  Aseta lakritsimattosuikale valkosuklaakohdan keskelle ja valkosuklaan ja tummasuklaan rajalle. Leikkaa ylimääräinen ulospäin sojottava pala lakusta pois.
13.  Laita valkosuklaa-alueelle täpliksi tulevialakupaloja.
14.  Pursota silmiksi joko valkosuklaata, tai litistä lakutäpliä sormilla, niin että niistä tulee isommat kuin täplistä ja laita paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti