4/21/2013

Vadelma juustokakku Brownie

Ihana ja juhlava ohje. Reseptin sain yhdeltä kaveriltani, mutta hän oli tehnyt tämän hieman erilailla, sillä yleensä tämä on kakku-´muodossa, mutta halusin kokeilla tätä piirakka/leivoksena ja mielestäni näin on parempi. Lisäsin ohjeeseen myös vähän liivatetta, jotta pysyy paremmin koossa. :)


BROWNIE:

200g tummaa suklaata
► 4 dl tomusokeria
► 200g voita
►3 munaa
► 1.7dl vehnäjauhoja

OHJE:
1. Sulata suklaa
2. Vaahdota voi ja sokeri huolellisesti
3. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten
4. Lisää jauhot hiljalleen
5. Lisää suklaa, sekoita tasaiseksi
6. Levitä tasaisesti taikina leivinpaperin päälle pellille

JUUSTOKAKKU:

► 400g maustamatonta tuorejuustoa
► 2½ dl tomusokeria
► 2 tl vanilijasokeria
►2 munaa

OHJE:
1. Sekoita kaikki, paitsi munat sähkövatkaimella
2. Lisää munat ja vatkaa suurella teholla, mutta elä liikaa, ettei ainekset ala erottumaan toisistaan
3. Levitä tasaisesti brownien päälle ja paista uunissa 170º  kunnes kiinteä, reunoilta hieman ruskea.

KUORRUTUS:

► 3 dl kermaa
► 1.7 dl tomusokeria
► 150g vadelmia
► 2 dl maitorahkaa
 4 liivatelehteä

OHJE:
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan
2. Jos käytät pakastvadelmia, sulata ne, ja ota niistä irtoava mehu talteen. Murskaa vadelmat
3. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon vadelmat, sokeri ja rahka.
4. Liota vadelmat tilkkaan kiehuvaa vettä tai kuumaan vadelmamehuun. Sekoita valmiiseen täytteeseen ohuena nauhana. 
5. Levitä tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle.
6. Anna hyytyä ainakin muutama tunti. Leikkaa palasiksi ja koristele vadelmilla ja valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti